Поліція затримала підозрюваних у справі Шеремета – Аваков

Новини
Павел Шеремет Фото: RFE/RL

Поліція затримала підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Про це повідомив глава МВС Арсен Аваков.

«Щойно Нацполіція затримала і за згодою ГПУ оголошує обґрунтовану підозру фігурантам справи щодо вбивства Павла Шеремета. Це підсумок дуже складної та наполегливої роботи справжніх фахівців і важливий крок до повного розкриття справи! У справі про вбивство Павла Шеремета тривають активні слідчі дії, суд незабаром обере підозрюваним запобіжні заходи. Але, враховуючи суспільне значення цієї справи, ми проведемо терміновий брифінг,надамо всю можливу інформацію про хід розслідування. МВС, 16:30/17.00, онлайн-трансляція», – пише Аваков.

В цей же час відомий український музикант, доброволець Андрій «Riffmaster» Антоненко написав, що йому «пред’являють вбивство Шеремета».

Фото: Karabas Live

Крім того, адвокат Влад Добош повідомив про пред’явлення підозри волонтеру, лікаря Юлії Кузьменко.

Журналістка Ольга Худецька повідомила, що Антоненко і Кузьменко затримані.

– Андрій «Ріффмастер» Антоненко, вокаліст однойменного музичного гурту військово-патріотичного напрямку. Автор хіта Сил спецоперацій «Тихо прийшов, тихо пішов»; Обшуки зараз на Старовокзальній 7в.

– Юлія Кузьменко, волонтерка, в цивільному житті лікарка, заввідденням рентгенографії. Працює в центрі дитячої кардіології і кардіохірургії. Повідомив адвокат Влад Добош, він їде до неї на обшук теж.

Очевидно з цих двох + Грищенків і робитимуть ОЗУ, яке вчинило вбивство Павла Шеремета. В групі підозрюваних також мав бути Іван Вакуленко, але після повістки на допит його знайдено мертвим за дивних обставин.

Нагадаємо:

  • Вранці 20 липня 2016 року в Києві в результаті вибуху машини загинув відомий журналіст Павло Шеремет. Автомобіль належав керівниці «Української правди» Олені Притулі, її в машині в момент вибуху не було.
  • Журналісти з проекту «Слідство.Інфо» разом з колегами з міжнародної мережі OCCRP представили власне розслідування вбивства Павла Шеремета.
  • Головне слідче управління Нацполіції засекретило всі судові рішення у справі про вбивство Павла Шеремета для захисту життя осіб, «які беруть участь у кримінальному судочинстві».