Чубаров і Джемілєв розповіли в Румунії про ситуацію в Криму

Новини
Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, голова Меджлісу Рефат Чубаров Фото: president.gov.ua

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв і глава Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров під час візиту до Румунії розповіли про ситуацію в окупованих Криму.

Як повідомляє посольство України в Румунії, були проведені зустрічі в Міністерстві закордонних справ Румунії, Департаменті міжетнічних відносин уряду Румунії.

«Під час зазначених зустрічей представники кримськотатарського народу представили інформацію з перших рук про ситуацію на окупованій Росією території Автономної Республіки Крим, мілітаризації, яка загрожує всьому регіону, і стан забезпечення прав людини на окупованому півострові», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляє українське посольство, румунська сторона підтвердила свою незмінну позицію щодо підтримки незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах, свідченням чого є не тільки голосування, але і виступ в якості співавтора низки резолюцій Генеральної Асамблеї ООН.

Напередодні глава Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров повідомив, що його три години утримували румунські прикордонники в аеропорту Бухареста. За словами Чубарова, він «не очікував, що отруйні щупальця російських спецслужб постараються дістати (його) в Румунії».

  • Меджліс кримськотатарського народу ініціює проведення мирної ненасильницької акції у вигляді пішої ходи «Марш гідності» з материкової частини України до тимчасово окупованого Росією Криму, щоб допомогти міжнародним організаціям активніше реалізовувати прийняті ними рішення щодо підтримки суверенітету, політичної незалежності, єдності і територіальної цілісності України в її міжнародно-визнаних кордонах.