Помічник Путіна Сурков відвідав «Союз добровольців Донбасу»: говорили про повернення активної фази війни

Новини

Помічник президента Росії Владислав Сурков відвідав п’ятий з’їзд громадської організації «Союз добровольців Донбасу» (СДД), який відбувся в суботу в Москві.

Про це повідомляється на сайті організації.

Відзначається, що Сурков взяв участь в закритій частині заходу. За інформацією Telagram-каналу Wargonzo, за закритими дверима присутніх запевнили, що ніхто «зливати Донбас» не збирається, а в разі загострення ситуації «потенціал добровольчого руху Росії готовий бути задіяний в максимально короткі терміни в необхідних для фронту обсягах».

У кулуарах з’їзду, коментуючи підсумки «нормандського саміту», помічник президента РФ заявив, що не бачить серйозної різниці між командами Порошенко і Зеленського.

Глава СДД і колишній «прем’єр-міністр» терористів «ДНР» Олександр Бородай сказав присутнім, що «і Росія, і Русский мир – потребують захисту і оборони на самих різних рубежах». Також він висловив упевненість, що війна на Донбасі повернеться в активну фазу.

Як заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, главі РФ не вдається досягти згоди з цілої низки питань з президентом України Володимиром Зеленським.

«Путін і Зеленський почали розмовляти один з одним. Знову ж таки, вони далекі від згоди з цілої низки питань, вони використовують різну термінологію».

  • Верховна Рада України 12 грудня на позачерговому засіданні внесла зміни до статті 1 закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» щодо продовження терміну його дії на один рік – до 31 грудня 2020 року включно.
  • 9 грудня лідери країн «нормандської четвірки»: президент України Володимир Зеленський, президент РФ Володимир Путін, президент Франції Еммануель Макрон та канцлерка Німеччини Ангела Меркель, провели зустріч у Парижі.
  • Президент Володимир Зеленський на прес-конференції після зустрічі в нормандському форматі заявив, що ніякої федералізації України не буде, а також перерахував досягнуті домовленості. Зеленський також зробив акцент на кількох «червоних лініях», які Україна ніколи не переступить: неможливість федералізації, неможливість компромісів через поступки в межах територій. Також не буде допущено ніякого впливу на вектор руху і розвитку України. Крім того, ніяких компромісів по Криму. «Донбас і Крим – це Україна», – сказав Зеленський.
  • Офіс президента опублікував комюніке «нормандського саміту».