РФ доставила колону бронетехніки і три тисячі тонн пального для окупаційних військ на Донбасі – ГУР

Новини
Фото: AP

Росія з початку грудня доставила колону військової техніки разом з матеріально-технічними засобами військового призначення і три тисячі тонн паливно-мастильних матеріалів для своїх окупаційних військ на Донбасі.

Про це повідомив речник Міноборони України Максим Праута на брифінгу в Києві, передає Центр журналістських розслідувань.

«За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, керівництво РФ, попри заяви про нібито підтримку мирних ініціатив України, нарощує матеріально-технічне забезпечення окупаційних військ на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях», – сказав Праута.

Він додав, що з початку грудня через неконтрольовану ділянку кордону залізничним транспортом на окупований Донбас доставлено близько трьох тисяч тонн пально-мастильних матеріалів.

Також, за інформацією ГУР, минулого тижня з Росії на окуповану територію приховано переміщено колону військової техніки: бронетехніки, артилерійського озброєння та вантажної автомобільної техніки з особовим складом і матеріально-технічними засобами військового призначення.

«Водночас командування Збройних Сил РФ продовжує використовувати тимчасово окуповану територію у Донецькій та Луганській областях як випробувальний полігон. На озброєння з’єднань і частин 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійського корпусів продовжують надходити експериментальні зразки зброї та спорядження російського виробництва для дослідної експлуатації в бойових умовах», – зазначив речник Міноборони.

Нагадаємо:

  • Російське окупаційне командування продовжує інтенсивні роботи по вдосконаленню фортифікаційного обладнання передових позицій з’єднань і частин 1-го (Донецьк) і 2-го (Луганськ) АК ВС РФ: зафіксовано прибуття на передові позиції додаткових інженерно-саперних підрозділів окупаційних військ для обладнання нових вогневих позицій.