Кандидатів на отримання пільгових кредитів від Держмолодьжитла викликають для подачі документів

Новини

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву (Держмолодьжитло) розподілив кошти по програмі пільгового кредитування учасників АТО/ООС і вимушених переселенців між областями України. Тепер посадовці викликають людей з оригіналами документів для оформлення кредитів.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань із посиланням на коментар голови правління Держмолодьжитла Сергія Комнатного.

«Ми викликаємо цих людей і вже вони несуть оригінали документів своїх і несуть той об’єкт, який вони вибрали. Вони проходять трьохвимірний контроль. Перше: регіональне управління перевіряє відповідність громадянина до даної постанови порядку використання коштів. Другий етап: кредитний комітет Держмолодьжитла перевіряє правильність розрахунків державної підтримки. Третій: комісія Мінрегіону, яка перевіряє все й затверджує комплексно списки», – сказав Комнатний.

За повідомленням «Іпотечного центру Держмолодьжитла», переселенці в Києві отримають на кредити 40,26 млн грн, військовослужбовці – 19,72 млн. грн. У Київській області: переселенці – 8,55 млн. грн, учасники АТО/ООС – 3,8 млн. грн

На регіональних сайтах Держмолодьжитла можна знайти інформацію по кількості коштів, які виділили на область. Кандидати, які подавали заяви на отримання кредитів, мають слідкувати за оголошеннями, де буде вказано, кого викликають на подачу документів. На подачу пакету документів люди мають від 3 до 5 днів.

Нагадаємо:

  • Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України повідомило, що з 3 по 5 грудня 2019 року тривав прийом заяв про намір отримати пільговий кредит на придбання житла від громадян – учасників АТО/ООС та внутрішньо переміщених осіб.
  • Короткі терміни подачі заяв на отримання пільгового іпотечного кредиту для учасників АТО/ООС та ВПО зумовлені кінцем бюджетного року. Фінансування на проект було виділено у рамках експерименту, який має довести ефективність іпотечного кредитування в Україні. Про це Центру журналістських розслідувань повідомив перший заступник міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Антон Колумбет