Зеленський підписав закон про продовження особливого статусу Донбасу ще на рік

Новини
Президент України Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який подовжує до кінця 2020 року дію закону про особливий статус Донбасу.

Про це повідомляє Офіс глави держави.

«Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення зміни до статті 1 Закону України «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» № 364-IX, який Верховна Рада ухвалила 12 грудня 2019 року… Підписаний закон продовжує на 1 рік можливість тимчасового запровадження особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, встановленого статтею 1 вищевказаного закону», – йдеться у повідомленні.

Як наголосили в Офісі президента, цей документ сприятиме мирному врегулюванню ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей на основі принципів і норм міжнародного права та Статуту ООН.

Як повідомлялось, 12 грудня Верховна Рада України на позачерговому засіданні внесла зміни до статті 1 закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» щодо продовження терміну його дії на один рік – до 31 грудня 2020 року включно.

Нагадаємо:

  • 9 грудня лідери країн «нормандської четвірки»: президент України Володимир Зеленський, президент РФ Володимир Путін, президент Франції Еммануель Макрон та канцлерка Німеччини Ангела Меркель, провели зустріч у Парижі.
  • Президент Володимир Зеленський на прес-конференції після зустрічі в нормандському форматі заявив, що ніякої федералізації України не буде, а також перерахував досягнуті домовленості. Зеленський також зробив акцент на кількох «червоних лініях», які Україна ніколи не переступить: неможливість федералізації, неможливість компромісів через поступки в межах територій. Також не буде допущено ніякого впливу на вектор руху і розвитку України. Крім того, ніяких компромісів по Криму. «Донбас і Крим – це Україна», – сказав Зеленський.