Зеленський призначив Єльченка послом в США, а Кислицю замість нього представником при ООН

Новини
Посол України в США Володимир Єльченко Фото: ukraineun.org

Президент України Володимир Зеленський призначив Володимира Єльченка послом України в США, звільнивши його з посади представника України при ООН. Також глав держави призначив очільником місії України при ООН заступника міністра закордонних справ Сергія Кислицю.

Відповідні укази опубліковані на сайті президента, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Указом №911/2019 Зеленський призначив Володимира Єльченка Надзвичайним і Повноважним Послом України в США. Попередньо указом №910/2019 президент звільнив його з посади Постійного представника України при ООН та з посади Надзвичайного і Повноважного Посла України в Ямайці за сумісництвом.

Ще одним указом №916/2019 Зеленський призначив заступника міністра закордонних справ Сергія Кислицю Постійним представником України при ООН.

У центральному апараті МЗС України Кислиця курував роботу з міжнародними організаціями.

Постоянный представитель Украины при ООН Сергей Кислица Фото: Фото: UN Photo/Manuel Elias

Нагадаємо:

  • 9 грудня 2015 року президент Петро Порошенко призначив колишнього українського посла в Росії Володимира Єльченка Постійним представником України при ООН замість Юрія Сергєєва, який займав цю посаду з 2007 року.
  • 19 липня президент Зеленський указом №540/2019 звільнив з посади посла України у США Валерія Чалого, який займав її з липня 2015 року.