Україна зараз не збирається відновлювати залізничне сполучення з ОРДЛО – МЗС

Новини
Фото: Facebook Тарас Пастух

Україна зараз не збирається відновлювати залізничного сполучення з окупованими районами Донецької та Луганської областей. Мова йде про відкриття додаткових пунктів пропуску на лінії розмежування на Донбасі.

Про це заявив 20 грудня заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар, виступаючи у Верховній Раді під час години запитань до уряду, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«Про залізничне сполучення поки що не йдеться. Йдеться тільки про відкриття додаткових пунктів пропуску для гуманітарних потреб. І таке доручення отримала Тристороння контактна група, вона зараз над цим працює», – сказав Боднар.

На запитання коли буде відкрито додаткові пункти пропуску в Золотому, Щасті та Демино-Олександрівці, він пояснив, що готовність України в цьому питанні є, проте це треба узгодити з іншою стороною конфлікту.

«Це треба узгодити, щоб не було зриву з тієї сторони, тому що з нашого боку готовність є», – зазначив заступник міністра.

Нагадаємо:

  • 16 грудня глава МЗС України Вадим Пристайко допустив можливість відновлення залізничного сполучення з окупованими районами Донецької та Луганської областей. Він не виключив, що КПВВ може з’явитись на залізнці.