Виділення 300 млн доларів військової допомоги Україні підтверджує сильну двопартійну підтримку – посольство США

Новини
Військовослужбовці ЗС України з ПТРК Javelin на військовому параді до Дня Незалежності України. Київ, 24.08.2018 Фото: Gleb Garanic/Reuters

Виділення Сполученими Штатами 300 млн доларів військової допомоги Україні підтверджує сильну двопартійну підтримку США України.

Про це йдеться в повідомленні посольства США в Україні у Twitter.

«Закон про національний оборонний бюджет США, підписаний президентом Трампом, посилює допомогу Україні у сфері безпеки і підтверджує сильну двопартійну підтримку України. Ним передбачено 300 млн доларів на допомогу в захисті суверенітету і територіальної цілісності від агресії Росії», – повідомили в посольстві США.

Також у посольстві підкреслили, що оборонний бюджет США передбачає введення санкцій проти «Північного потоку-2».

«Якщо не зупинити «Північний потік-2», це серйозно підірве європейську регіональну енергетичну безпеку і створить для Росії інструмент для примусу України та інших європейських партнерів», – йдеться в повідомленні.

  • Сенат США схвалив законопроект про фінансування видатків на оборону на 2020 рік загальною сумою 738 млрд доларів. Серед інших витрат документ передбачає виділення 300 млн доларів військової допомоги Україні, а також введення санкцій проти компаній, які будують газопровід «Північний потік-2».