Кабмін передав на приватизацію 530 державних підприємств

Новини

Уряд передав ще низку майнових комплексів державних підприємств до сфери управління Фонду державного майна з метою подальшої приватизації. Тому загальна кількість переданих об’єктів становить 530.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«За майже 4 місяці на приватизацію передано більше державних об’єктів, ніж за всі 28 років незалежності. Це дозволить залучити інвестиції в низку держпідприємств і збільшити заробітні плати працівникам», – зазначив прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

За його словами, загальна балансова вартість погоджених на приватизацію активів становить понад 12 млрд гривень.

Наступного року розпочнуться прозорі аукціони через «Прозорро.Продажі».

Нагадаємо:

  • 18 грудня 2016 року Кабмін України прийняв рішення про перехід найбільшого в країні комерційного банку ПАТ «Приватбанк» у власність держави. 21 грудня Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та міністерство фінансів України підписали договір про продаж 100% акцій ПАТ КБ «Приватбанк» та з цього моменту банк офіційно став державним.
  • Для докапіталізації «ПриватБанку» Кабмін випустив облігації внутрішньої держпозики на 117 млрд грн, при цьому папери на 25,8 млрд грн Нацбанк викупив в кінці грудня 2016 року, ще на 1,4 млрд грн – в січні 2017 року.
  • До націоналізації Коломойському належали 41,6572% акцій Приватбанку, Triantal Investments Ltd – 16,5748% акцій.
  • 18 квітня трійка суддів Окружного адмінсуду Києва визнала незаконною націоналізацію «ПриватБанку». 13 червня Нацбанк України подав скаргу до Вищої ради правосуддя на суддів Окружного адмінсуду, мотивуючи її тим, що судді «розтягнули» розгляд справи на 22 місяці.