Голова Комітету Ради з питань соцполітики вважає неминучим підвищення пенсійного віку

Новини
Фото: Андрей Товстыженко, ZN.UA

Голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова вважає, що в Україні неминуче підвищення пенсійного віку. Однак це станеться, починаючи з 2023 або 2025 року.

Про це Третьякова заявила в інтерв’ю агентству Інтерфакс-Україна, кажучи про можливі варіанти модернізації солідарної пенсійної системи, яка діє в Україні.

«Скільки можна модернізувати солідарну систему? Я думаю, що жовтень 2017 року виявився дуже стресовим для людей, коли їм перераховували пенсії, тому ми проведемо індексацію в березні цього року і запустимо другу пенсію, а потім вже будемо думати, що вийшло, а що ні в реформі солідарного пенсійного забезпечення. Але які б м’які варіанти ми не придумали, як би ми не старалися, все одно доведеться думати про підвищення пенсійного віку», – сказала Третьякова.

«Я думаю, що Україні потрібно йти на дуже плавне підвищення пенсійного віку, наприклад, на 1 місяць на рік, починаючи з 2023 або 2025 року, інакше ми своїх дітей прирікаємо на ще гіршу долю і гіршу пенсію. У той же час, це не питання сьогоднішнього дня», – додала голова Комітету.

Нагадаємо:

  • З 1 січня 2018 року в Україні набули чинності зміни правил виходу на пенсію. Зокрема, в рамках пенсійної реформи, збільшився мінімальний необхідний стаж роботи для отримання пенсії за віком з 15 до 25 років.