Затримані під Горлівкою троє бойовиків «ДНР» отримали по 9 років позбавлення волі

Новини
Бойовики «ДНР», затримані 20 травня 2018 року Фото: Facebook Операція об'єднаних сил

Слов’янський міськрайонний суд Донецької області засудив трьох затриманих минулого року під Горлівкою бойовиків так званої «ДНР» до 9 років позбавлення волі кожного. Усі вони брали участь у бойових зіткненнях проти Збройних Сил України. До набрання чинності вироку бойовикам призначили запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань із посиланням на вирок суду від 27 грудня 2019 року.

За матеріалами справи, троє громадян України воювали проти своєї держави в складі незаконних збройних формувань так званої «ДНР». Усі вони брали участь у бойових зіткненнях із Збройними Силами України. Один за час війни був помічником гранатометника, а потім кулеметником. Другий та третій були стрільцями.

20 травня 2018 року українські військовослужбовці під час рейду в тил противника виявили спостережний пост з чотирма бойовиками. В ході короткою бою один з них, громадянин Росії, отримав смертельне поранення, троє інших були затримані і разом з особистою зброєю передані співробітникам СБУ.

Стосовно затриманих бойовиків було відкрите кримінальне провадження за статтями 258–3 (участь у терористичній організації) та 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

Обвинувачені провину визнали повністю. Кожний отримав по 9 років позбавлення волі. У строк їм зарахують термін перебування за гратами під час розслідування з розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі. До набрання чинності вироку суд призначив усім трьом запобіжні заходи – особисте зобов’язання.

Вироки отримали: Геннадій Заболотський, В’ячеслав Сельянов, Денис Жадько.

Нагадаємо:

  • Бойовик «ЛНР» Валерій Єфіменко, якого передали на окуповані території Донбасу в рамках обміну утримуваними особами, був засуджений на 2 роки та 10 місяців за ведення агресивної війни та участь у незаконному збройному формуванні (НЗФ). Злочинець пробув за гратами трохи більше року.
  • 24 грудня 2019 року Слов’янський міськрайонний суд Донецької області засудив до п’яти років позбавлення волі бойовика так званої «ДНР» Олексія Калюжного, який раніше втік з непідконтрольної території Донбасу, оскільки там його обвинуватили у розбої та оголосили в розшук. На вільній території Україні зловмисника затримала СБУ.