Офіс генпрокурора призначив прокурорів для розслідування вбивства в Каховці

Новини
Фото: most.ks.ua

Офіс генпрокурора сформував групу прокурорів, які координуватимуть розслідування вбивства мешканця Каховки в новорічну ніч, до якого може бути причетний поліцейський.

Про це пише сайт Офісу генерального прокурора.

«5 січня генеральний прокурор Руслан Рябошапка визначив групу прокурорів Офісу, які на місці координуватимуть роботу слідчих та прокурорів у розслідуванні резонансного вбивства мешканця міста Каховка з використанням вогнепальної зброї, яке сталось вранці 1 січня 2020 року. Завдання прокурорів Офісу, які вже виїхали на місце злочину, – ретельне і об’єктивне вивчення всіх версій вчиненого, стану провадження, вжиття заходів до встановлення всіх причетних до вбивства осіб», – йдеться в повідомленні.

У Каховці Херсонської області 4 січня влаштували акцію протесту біля райвідділу поліції, учасники якої палили шини і закидали будівлю петардами. Протестуючі обурені тим, що, на їхню думку, правоохоронці намагаються приховати деталі вбивства 1 січня місцевого жителя, свідком якого був один з поліцейських.

Протестувальники вважають, що участь в події одного зі співробітників поліції може призвести до приховування деяких фактів вбивства.

За інформацією Відділу комунікації поліції Херсонської області, 3 січня Каховський суд заарештував підозрюваного у вбивстві на 60 діб без права внесення застави.

  • 1 січня в Каховці 29-річний чоловік скоїв кілька пострілів з рушниці в живіт 26-річному місцевому жителю. Від отриманих вогнепальних поранень потерпілий через два дні помер. Зловмисник був затриманий в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Поліція кваліфікувала подію як замах на вбивство.
  • Як повідомив заступник начальника обласного главку поліції Микола Вербицький, в зв’язку зі смертю потерпілого злочин було перекваліфіковано на ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Подія набула резонансу, в зв’язку з чим було прийнято рішення про проведення досудового розслідування слідчим управлінням. Зараз призначено проведення низки необхідних досліджень і експертиз.
  • Також в ході першочергових слідчих дій встановлено, що на момент скоєння злочину підозрюваний відпочивав в одній компанії з працівником районного відділу поліції. В даний час відносно поліцейського призначено проведення службового розслідування, він відсторонений від виконання службових обов’язків, а Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за ст.365 КК України (перевищення повноважень).