У Москві проведуть поодинокі пікети на підтримку ув’язнених у РФ кримських татар

Новини

У Москві проведуть поодинокі пікети на підтримку ув’язнених в РФ кримських татар: активісти мають намір провести ряд одиночних пікетів під будівлею Генеральної прокуратури Росії, щоб звернутися до генерального прокурора з вимогою терміново втрутитися в ситуацію з наданням медичної допомоги в системі Федеральної служби виконання покарань.

Серед які потребують медичної допомоги активісти називають кримчан Джеміля Гафарова, Енвера Омерова, Сервета Газиева, Асана Янікова і інших, написала ініціатор акції Ольга Мазурова в Facebook.

«Багато ув’язнені перебувають в неналежних умовах, в переповнених, сирих, погано опалюваних і освітлених камерах, змушені спати в нічний час через нестачу ліжок по черзі. Харчування не витримує ніякої критики. Нерідко камери в антисанітарному стані, з наявністю клопів, тарганів та інших комах, з якими не ведеться належна боротьба, що сприяє збільшенню захворюваності. Список людей, які потребують допомоги великий, і зростає з кожним днем ».

Повний список кримчан – політв’язнів Кремля, серед яких як заарештовані в окупованому Криму і незаконно засуджені представники «Хізб-ут Тахрір», так і кримські активісти, тут.

Російська «влада» окупованого Криму продовжує переслідувати кримських татар і притягати їх до кримінальної відповідальності за надуманими звинуваченнями в злочинах терористичної спрямованості, йдеться в доповіді міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch (HRW) «Всесвітній звіт 2020».

Нагадаємо:

  • За данними координаторки Кримської правозахисної групи Ольги Скрипник, Росія незаконно утримує за гратами за «кримськими справами» 88 людей, які зараз утримуються в СІЗО і колоніях окупованого Криму, а також в СІЗО на території РФ.