Прокуратура АРК порушила кримінальне провадження за фактом незаконного затримання ФСБ кримчанина Яцкіна

Новини

Прокуратура АР Крим порушила кримінальне провадження за фактом незаконного затримання в окупованому Криму ФСБ кримчанина Івана Яцкіна, якого незаконно вивезли в РФ і звинуватили в «шпигунстві».

Як повідомляє прес-служба прокуратури АРК, відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі) за фактом затримання в селі Добре, Сімферопольського району і позбавлення волі окупаційними «правоохоронцями» громадянина України, жителя Автономної Республіки Крим.

«Слідством встановлено, що «кримські правоохоронці» в Сімферопольському районі «затримали» кримчанина за «підозрою» в скоєнні злочинів, передбачених статтями 275 Кримінального Кодексу РФ (державна зрада). Потім «судді» незаконно створеного Київського районного суду м. Сімферополя обрали затриманому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Матеріали кримінального провадження будуть передані ГУНП в АР Крим та м.Севастополі для здійснення досудового раследования», – йдеться в повідомленні.

  • Російські спецслужби в жовтні 2019 року затримали і таємно вивезли з анексованого Криму Івана Яцкіна, звинувативши його в «державній зраді». Адвокат Микола Полозов сподівається на допомогу України в його звільненні.
  • Лефортовський районний суд Москви на закритому засіданні ухвалив укласти Івана Яцкіна під варту до 16 березня 2020 року.
  • Про затримання Яцкіна повідомили російські ЗМІ в кінці грудня 2019 року.