Перевірки пенсіонерів в так званій «ДНР» можуть бути пов’язані з майбутніми виборами – політичний експерт

Новини

Перевірки пенсіонерів в так званій «ДНР» з 1 лютого по 30 травня можуть бути пов’язані з майбутніми виборами за українським законодавством, які, імовірно, відбудуться там в цьому році.

Про це «Донецьким новинам» розповів політичний експерт, директор Communication group Володимир Манько.

«Пенсійна активність «влади ДНР» може бути пов’язана з виборами, які, імовірно, відбудуться там в цьому році. Якщо українська влада піде на реалізацію «формули Штайнмайера» (а зобов’язання вона таке взяла, підписавши документ в Мінську і визнавши відповідним протоколом в Парижі), то в ОРДЛО повинні відбутися місцеві вибори», – зазначив експерт.

Ці вибори, за його словами, пройдуть або в окремий термін, або в контексті загальних місцевих виборів по всій Україні, запланованих на осінь 2020 року.

«Це питання зараз активно узгоджується. Крім термінів, узгоджується ще багато інших важливих питань, зокрема, кого ж Україна погодиться допустити на вибори в ОРДЛО, тобто амністувати», – пояснює Володимир Манько.

«Тамтешні» лідери республік «за підтримки Кремля сподіваються піти на вибори і таким чином легалізуватися», – додає він.

А для того, щоб переобратися було легко, каже політичний експерт, слід уже зараз активізувати соціальну тему. «Пенсіонери – дисциплінований виборець, тому ввели верифікацію і підвищення пенсій. Мета – зробити їх пенсію вище української», – повідомляє директор Communication group.

За його словами, з огляду на жалюгідне економічне становище і фактично нелегальну економіку «республіки», джерелом для збільшення пенсій може послужити російський бюджет. «Тільки звідти можна очікувати достатніх надходжень в «бюджет» і «пенсійний фонд ДНР», щоб підвищувати пенсії і іншу соціалку», – сказав експерт.

«Росія, даючи можливість так званої« влади Донбасу »загравати з виборцями, робить свій вибір і сигналізує, кого хотіла б бачити в правовому полі України», – додав він.

  • На Донбасі в так званій «ДНР» вирішили з 1 лютого перерахувати пенсіонерів, які проживають на окупованій території Донецької області.
  • На окупованій частині Донбасу в терористичних «ДНР» і «ЛНР» пообіцяли підвищити зарплати і пенсії місцевим жителям: до 1 січня 2022 року їх розмір має піднятись до рівня Ростовської області РФ.