Готель «Чонгар» втікача Німетуллаєва місцева сільрада взяла на облік безхазяйного майна

Новини
Фото: investigator.org.ua

Торговельно-мотельний комплекс «Чонгар» у режимній зоні на адмінкордоні з окупованим Кримом зі спорудами та залізобетонними плитами, що належав родині втікача до Криму екс-глави Генічеської РДА Сейтумера Німетуллаєва, Чонгарська сільрада взяла на облік безхазяйного нерухомого майна.

Про це сайту IPC-Генічеськ повідомила Чонгарська сільська голова Галина Коваль.

За її словами, через рік, якщо не знайдеться господар та не доведе свої права власності, це майно може бути передане у комунальну власність.

Відповідні оголошення були оприлюднені на сайті сільради та у місцевих ЗМІ.

Коваль повідомила, що у грудні 2019 року сільрада отримала витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна, а саме торговельно-мотельного комплексу зі спорудами та мощенням (плитами) за адресою: вулиця Берегова, 6, село Чонгар, Генічеський район, Херсонська область.

У листопаді 2019 року Центр журналістських розслідувань у матеріалі «Контрольний готель. Як родина втікача Німетуллаєва бореться за бізнес у режимній зоні» розповідав про історію готеля «Чонгар», який Німетулаєв та його родина збудували без виділення землі, коли він займав посаду голови Генічеської РДА. Навіть після втечі до окупованого Криму бізнес Німетуллаєва у прикордонному з півостровом Генічеському районі продовжує приносити прибутки, а його родина намагається повернути торговельно-мотельний комплекс у власність.

Нагадаємо:

  • У жовтні 2014 року Німеттулаев був оголошений в розшук правоохоронцями за підозрою в організації відправки до Києва загонів «тітушок» під час Майдану, а також у зловживанні службовим становищем.
  • У березні 2016 року прокуратура Херсонської області повідомила про другу підозру екс-главі Генічеської РДА – в скоєнні злочину, передбаченого ст.110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Слідчими органами було встановлено, що в серпні 2014 року Сейтумер Німеттулаєв, перебуваючи на території тимчасово окупованого Криму, закликав людей «до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також поширював відповідні матеріали».
  • Зараз Німеттулаев живе в Криму і очолює громадську організацію «Кирим Бірліги», яка співпрацює з окупаційною «владою».
  • Кримінальне провадженні стосовно Німетуллаєва розглядається в Подільському районному суді Києва.
  • У серпні 2019 року правоохоронні органи АРК повідомили Німетуллаєву про підозру у причетності до фінансування так званої «Самооборони Криму».
  • У 2017 році розслідування Центру журналістських розслідувань встановило, що бізнес Німетуллаєва майже не постраждав після його втечі до Криму. Він до цих пір отримує доходи від підприємств на Херсонщині і навіть в Києві. У володінні його сім’ї тисячі гектарів орної землі, бази відпочинку, автомобільний бізнес. Детальніше про це читайте в матеріалі VIP-диверсант.