Херсонський апеляційний суд залишив під вартою учасника «Самооборони Севастополя» Івана Антонова

Новини

Апеляційний суд Херсонської області відхилив апеляційну скаргу захисту на рішення Херсонського міського суду, згідно з яким підозрюваному в участі в «Самообороні Севастополя» Івану Антонову було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 2 місяці з можливістю внесення застави в розмірі 168 тисяч гривень. Він продовжить перебувати під вартою з можливістю внесення застави.

«Суд підтримав позицію прокуратури АР Крим, відмовивши стороні захисту в задоволенні апеляційної скарги та залишив у силі рішення, яким колишньому учасникові незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя» обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави», – повідомляє прокуратура АРК.

Нагадаємо: 

  • 43-річного Івана Антонова українські правоохоронці затримали на адміністративному кордоні з окупованих Кримом на КПВВ «Чонгар» 10 січня 2020 року.
  • 9 січня 2020 року Херсонський міський суд Херсонської області задовольнив клопотання прокуратури АР Крим та обрав вказаній особі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з альтернативою внесення застави.
  • 15 березня 2019 року під процесуальним керівництвом прокуратури автономії «самооборонівцю» повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ст. 260 КК України, а саме участь в 2014 році у незаконному збройному формуванні «Самооборона Севастополя».