На КПВВ «Чонгар» затримали учасника «Самооборони Севастополя» Івана Антонова

Новини

На адміністративному кордоні з окупованим Кримом на КПВВ «Чонгар» українські правоохоронці затримали  учасника «Самооборони Севастополя» 43-річного Івана Антонова.

Про затримання Центру журналістських розслідувань повідомили в прокуратурі АРК.

«У середу, 8 січня 2020 року, працівниками Головного управління Національної поліції в АР Крим та м. Севастополі та Державної прикордонної служби України на контрольно-пропускному пункті «Чонгар» при спробі перетину адміністративної межі з тимчасово окупованою територією півострова Крим був виявлений раніше розшукуваний учасник незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя».

9 січня 2020 року Херсонський міський суд Херсонської області задовольнив клопотання прокуратури АР Крим та обрав вказаній особі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з альтернативою внесення застави», – йдеться в повідомленні.

15 березня 2019 року під процесуальним керівництвом прокуратури автономії «самооборонівцю» повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ст. 260 КК України, а саме участь в 2014 році у незаконному збройному формуванні «Самооборона Севастополя».

Зазначимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України), пише прокуратура АРК.

У офіційному повідомленні відсутнє прізвище затриманого. За інформацією ЦЖР, ним є Іван Володимирович Антонов, 1977 року народження, мешканець Севастополя. 

Нагадаємо: 

  • 3 грудня 2019 року в КПВВ «Каланчак» на адміністративному кордоні з окупованим Кримом був затриманий до з’ясування причетності до скоєння злочинів у складі підрозділу «Самооборони Севастополя» мешканець Севастополя, член регіональної політради партії «Единая Россия» та незаконного формування «Автоканал Севастополя» Ігор Кучерявий. Він приїхав на неокуповану територію України з метою оформлення українського закордонного паспорта.
  • Ігорю Кучерявому інкримінують посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає покарання від 3 до 5 років ув’язнення.