Двом акторам з РФ заборонили в’їзд в Україну на 10 років за незаконне відвідування Криму

Новини

Держприкордонслужба України не пустила в країну групу росіян, в числі яких були актори, які незаконно відвідували окупований Крим.

Як повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України, громадяни РФ прибули на пункт пропуску на українсько-молдовському кордоні.

«Прикордонники Білгород-Дністровського загону попередньо встановили, що іноземці є учасниками ліричної комедії «Ідеальний свідок» і відповідно до запевнень щодо їх немає підстав для недопущення в гастрольні заходи. Однак з’ясувалося, що двоє з росіян є акторами, які незаконно відвідували тимчасово окуповану територію АР Крим, де брали участь у зйомках фільму», – сказано в повідомленні відомства.

У зв’язку з цим прикордонники відмовили їм у в’їзді в Україну і проставили заборону приїжджати в країну строком на три роки. За даними ДПСУ, ще двоє іноземців з цієї групи не змогли підтвердити мету своєї поїздки в Україну, тому їх також не пустили через кордон. Решта громадян Росії відмовилися їхати в Україну, стверджують у відомстві.

«Однак уже через кілька годин ця група іноземців знову з’явилася на українському кордоні. На цей раз вони обрали інший пункт пропуску, ймовірно сподіваючись, що їм все ж таки вдасться потрапити в нашу країну», – повідомляють українські прикордонники.

Після повторної спроби російським акторам продовжили термін заборони на в’їзд до 10 років. Решті чотирьом громадянам Росії проставлений заборона в’їзду в Україну терміном на 3 роки.

  • 31 січня Служба безпеки України заборонила в’їзд до України російському виконавцю Валерію Сюткіну, який ще 2014 році підтримав незаконну анексію Криму Росією. 27 квітня співак планував виступити з концертом у Палаці Україна в Києві.