КПВВ на адмінкордоні з Кримом відвідають Кориневич і Денісова: розклад заходів

Новини
КПВВ «Чонгар» Фото: IPC-Генічеськ

Разом із представниками Комітету Верховної Ради України з питань прав людини КПВВ на адмінкордоні з Кримом відвідають постійний представник президента України в Криму Антон Кориневич та український омбудсман Людмила Денісова.

Про це пише ІРС-Генічеськ з посиланням на відділ моніторингу Херсонської обласної державної адміністрації (ХОДА).

У ХОДА уточнили розклад заходів під час робочої поїздки Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин

11 лютого об 11.00 в облдержадміністрації (І поверх) відбудеться зустріч урядовців з місцевими громадами переселенців з тимчасово окупованої території Криму, представниками неприбуткових громадських організацій, Меджлісу кримськотатарського народу.

О 14.30 представники Комітету прибудуть до селища Чаплинка, де ознайомляться з роботою ЦНАПу та поспілкуються з відвідувачами й працівниками. 16:00 – відвідування КПВВ «Каланчак».

12 лютого об 11.00 представники Комітету відвідають КПВВ «Чонгар» та поспілкуються з громадянами, які перетинають адмінмежу через КПВВ.

З 14.00 до 17.00 в приміщенні автовокзалу КПВВ «Чонгар» відбудеться виїзне засідання Комітету щодо умов перебування на КПВВ, транспортного сполучення, отримання адміністративних, медичних та інших послуг.

Участь у засіданні також візьмуть працівники відомств, постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич, уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв.

О 17.00 після завершення засідання відбудеться прес-брифінг.

11 і 12 лютого Комітет Верховної Ради України з питань прав людини проведе виїзне засідання у Херсонській області.

  • Режимні зони тимчасових контрольних пунктів «Чонгар» та «Каланчак» на адмінкордоні з Кримом відкрили після реконструкції, як і планувалося, 15 листопада. Сервісну зону на КПВВ «Каланчак» відкрили 19 грудня.  На “Чонгарі” сервісну зону досі не відкрили.
  • Режимні зони пунктів пропуску «Чонгар» і «Каланчак» відкрили як і обіцяли президенту, у середині листопада. У грудні відкрилась і сервісна зона на КПВВ «Каланчак». Для кримчан і місцевих мешканців тут тепер працює центр надання адміністративних послуг. А на «Чонгарі» сталась якась заминка. Неофіційно кажуть, ніяк не можуть розібратись, у кого на балансі які тимчасові споруди мають бути. Детальніше – в сюжеті Центру журналістських розслідувань КПВВ на адмінграніце з Кримом: Дорога без кінця