Зеленський призначив генерала СБУ Кузнєцова представником України в ТКГ замість Лутковської

Новини
Представник України в гуманітарнійй підгрупі ТКГ Геннадій Кузнєцов Фото: скріншот Youtube Кременчуцькі Новини

Президент Володимир Зеленський призначив генерала СБУ Геннадія Кузнєцова уповноваженим представником України в робочій підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, звільнивши з цієї посади ексомбудсмена Валерію Лутковську.

Відповідний указ №51/2020 від 11 лютого опублікований на сайті глави держави.

Згідно з документом, Зеленський вніс зміни в указ від 19 червня 2019 року № 414 та уповноважив Геннадія Кузнєцова представляти Україну в робочій підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи, звільнивши від виконання цих обов’язків Валерію Лутковську.

Геннадій Іванович Кузнєцов – український спецназівець. Генерал-майор СБУ. Керівник Центру спецоперацій по боротьбі з тероризмом СБУ (з 7 березня 2014 року до 23 січня 2015 року). У 2014 році указом президента нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

12 лютого в Мінську заплановано проведення чергового засідання ТКГ.

Нагадаємо:

  • 3 червня 2019 року екс-президент України Леонід Кучма прийняв пропозицію президента Володимира Зеленського очолити українську делегацію у Тристоронній контактній групі (ТКГ) в Мінську; екс-омбудсмен Валерія Лутковська стала представником України в гуманітарній підгрупі ТКГ.