На території чотирьох областей викрита схема контрабанди цигарок з окупованого Донбасу

Новини
Фото: gp.gov.ua

Правоохоронці викрили масштабну схему з продажу контрабандних цигарок з окупованої території Донбасу, яка діяла в Донецькій, Волинській, Дніпропетровській та Одеській областях, де були виявлені місця накопичення контрафактної продукції на суму 20 млн грн. У схемі постачання були задіяні військовослужбовці ЗСУ.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора України.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що група місцевих мешканців Донеччини, діючи за попередньою змовою з не встановленими на даний час військовослужбовцями ЗС України, організували переміщення через лінію розмежування контрафактних тютюнових виробів у великих обсягах, які в подальшому розповсюджували по території України», – йдеться в повідомленні.

Як зазначили у відомстві, за результатами проведення 15 лютого понад 90 обшуків на території чотирьох областей за місцями проживання фігурантів, складських та офісних приміщеннях виявлено та вилучено 1500 ящиків тютюнових виробів (750 тисяч пачок цигарок) на загальну суму понад 20 млн грн, кошти на суму понад 900 тис. грн, які були отриманні від злочинної діяльності. Також правоохоронці вилучили чорнові записи, комп’ютерну техніку, вогнепальну зброю і патрони.

Фото: dpsu.gov.ua

Готується клопотання до суду про накладення арешту на вилучене майно. Встановлюються всі обставини злочинної діяльності і коло причетних до злочинів осіб.

За даними українських ЗМІ, мова йде про донецьку тютюнову фабрику «Хамадей», власники якої зареєстрували свій бізнес в окупованому Криму і на підконтрольній території України і продовжують поставляти продукцію по обидва боки лінії розмежування, отримуючи надприбутки.

Фото: gp.gov.ua

Нагадаємо:

  • У вересні 2019 року на адмінкордоні з Кримом співробітники слідчого відділу Головного управління СБУ спільно з працівниками Державної прикордонної служби під процесуальним керівництвом прокуратури АРК ліквідували схему контрабанди наркотиків до Росії через тимчасово окуповану територію півострова.