На Донбасі найманці РФ почали активний наступ: стріляють по житловим масивам, намагаються просунутися через лінію розмежування

Новини

Зранку, 18 лютого, збройні формування Російської Федерації атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний.

Окупанти ведуть обстріли по нашим захисникам із забороненого Мінськими угодами озброєння. Ворог застосовує міномети калібру 120 мм. Також противник веде вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів, пише штаб ООС.

Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу просування через лінію розмежування.

Станом на зараз триває бій. Нажаль, внаслідок ворожих обстрілів українські захисники понесли втрати.

Підрозділи Об’єднаних сил, які обороняються, дають адекватну відповідь збройним формуванням Російської Федерації, окупантам наноситься вогневе ураження з метою придушення їхньої збройної активності. Втрати противника уточнюються.

Від ранку в районі Золотого триває інтенсивний бій: найманці РФ накривають квадрати, як у 2015 році, є влучання в житловий масив, заявив депутат Лисичанської міськради Віталій Шведов, пише Цензор.НЕТ.

«Десь з 5:00 ранку йде інтенсивний бій, район Золотого (ш-та Родіна), Оріхового та Новотошківського. Обстріли чути і в Лисичанську. Накривають квадрати, так, як у 2015 році, калібр 120 і вище. Кулі долітають до Золотого, у Новотошківському влучання у житловий масив, зруйновано житло. Ось таке розведення і режим тиші, і для ЗСУ миротворча команда «наблюдать, не отвечать». Де ОБСЄ, де всі інші, де «доблесні полководці» від миру?», – розповів він.

    • 16 лютого збройні формування Російської Федерації 9 разів порушили режим припинення вогню.