За добу окупанти 9 разів обстріляли позиції ВСУ на Донбасі

Новини
АТО ООС

16 лютого збройні формування Російської Федерації 9 разів порушили режим припинення вогню.

Про це повідомляє пресцентр ОС.

За даними штабу, противник обстріляв позиції українських сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник здійснив три обстріли по позиціях ЗСУ, а саме:

– поруч із Лебединським – з міномета калібру 82 мм ворог випустив 7 мін, а також вів вогонь із великокаліберного кулемета;
– двічі неподалік Мар’їнки – із гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

Шість ворожих обстрілів було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», а саме:

– двічі в районі населеного пункту Новолуганське – із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї;
– поблизу Кримського – зі 120-мм міномета – 20 мін;
– поряд з Оріховим – з міномета калібру 120 мм – 25 мін і 5 мін з 82-мм міномета;
– неподалік Новозванівки – зі 120-мм міномета противник випустив 18 мін;
– у районі населеного пункту Хутір Вільний – з міномета калібру 82 мм – 6 мін.

«На всі обстріли російських окупантів підрозділи Об’єднаних сил давали адекватну відповідь з дозволеного озброєння. Вчора, 16 лютого, унаслідок ворожих обстрілів втрат серед українських захисників не було», – йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що від початку поточної доби російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли. За поточну добу втрат немає.

  • Росія не виконала жодного свого зобов’язання щодо поліпшення ситуації з безпекою на Донбасі, тоді як Україна виконала низку кроків в напрямку імплементації Мінських домовленостей.