В Україну не впустили трьох російських пропагандистів: були в окупованому Криму у «молодіжно-патріотичному таборі»

Новини

У Державній прикордонній службі заявили, що не впустили в Україну трьох російських пропагандистів, які збиралися у Києві прочитати лекції. Організатори уже заявили, що тепер вони це зроблять онлайн.

Як написала пресслужба ДПСУ, росіяни збиралися читати лекції на тему «Як маніпулювати людьми в ЗМІ та соцмережах». Усі троє прилетіли у Київ літаками з Мінська.

Першого чоловіка не впустили 20 лютого в аеропорту Бориспіль.

«У ході прикордонного контролю охоронці кордону встановили, що прибулий лектор, співпрацює з політичними силами РФ і балотувався від партії Жириновського в Московську думу, а також є фахівцем в питаннях інформаційної та кібервійни», — йдеться у повідомленні.

Прикордонники також зазначили, що росіянин читав лекції в окупованому Криму у так званому молодіжно-патріотичному таборі «Донузлав-2015». Організатором цієї події була всеросійська організація «Боевое братство». Вона також нагородила лектора медаллю «Участник шествия «Бессмертный полк».

Ще одного пропагандиста також не пропустили в Борисполі. Прикордонники зазначили, що він відвідував окупований Крим.

Обидвом чоловікам заборонили в’їзд в Україну на 3 роки.

Ще одну росіянку, яка також їхала читати лекції у Київ, розвернули в аеропорту Жуляни.

«Її мета поїздки та наявні підтвердження не переконали охоронців кордону. Також було встановлено, що жінка займає посаду в забороненому в Україні інтернет-ресурсі», — йдеться в повідомлення.

  • Прокуратура АРК відкрила кримінальне провадження за фактами мілітаризації дітей в окупованому Криму, зокрема, підготовки школярів до служби в Збройних силах Росії, яка є державою-окупантом, що порушує норми міжнародного гуманітарного права і кваліфікується як воєнний злочин.