Катери ВМСУ та корабель Морської охорони провели спільні навчання в Азовському морі

Новини
МБАК «Лубни» на навчаннях в Азовському морі Фото: Facebook Операція об'єднаних сил

Малі броньовані артилерійські катери (МБАК) «Кременчук» та «Лубни» спільно з кораблем спеціального забезпечення «Онікс» Морської охорони Державної прикордонної служби України зі складу Об’єднаних сил відпрацювали спільний вихід в море та навчальні артилерійські стрільби.

Про це повідомляє штаб Операції об’єднаних сил (ООС).

Незважаючи на те, що в Азовському морі був шторм і погодні умови не сприяли проведенню стрільб, екіпажі катерів ВМСУ, попри чималі хвилі, виконали завдання на «відмінно», уразивши з гармат ЗТМ-1 калібру 30 мм усі цілі. Відстань до мішеней складала близько кілометра.

МБАК «Кременчук» на навчаннях в Азовському морі Фото: dpsu.gov.ua

Катерна група ВМСУ із кораблем ДПСУ продовжили виконувати завдання навчань і невдовзі відпрацювали крім денних, ще і нічні стрільби. Цілі було уражено і вночі, а катери повернулися до порту базування.

Корабель спеціального забезпечення «Онікс» Морської охорони ДПСУ на навчаннях в Азовському морі Фото: dpsu.gov.ua

Як наголосили в штабі, за виходом в море українських кораблів спостерігали катери прикордонної служби ФСБ РФ. Російські катери до українських бронекатерів не наближалися, проте вийшли на зв’язок, запросивши їх координати та попередивши про «особливий статус проходження Керченської протоки».

Нагадаємо:

  • В кінці травня в Азовському морі екіпажі малих броньованих катерів «Кременчук» та «Лубни» ВМСУ зі складу Операції об’єднаних сил провели чергові навчальні маневри з практичним виконанням стрільб з кормового та носового артилерійських модулів.
  • 2 червня 2019 року підрозділи, задіяні в ООС провели навчання, в ході яких відпрацювали відбиття атаки та знищення морського десанту противника, який висадився на узбережжі Азовського моря.