Прикордонники посилюють заходи контролю у КПВВ на Донбасі через коронавірус

Новини
Фото: Facebook Операція об'єднаних сил

Для недопущення поширення коронавірусу українські прикордонники посилюють заходи контролю у контрольних пунктах в’їзду-виїзду (КПВВ) на Донбасі. У всіх громадян, які слідують з окупованої території через лінію розмежування, буде перевірятись температура тіла.

Про це повідомляє штаб Операції об’єднаних сил (ООС).

«Заходи посилення направлені на недопущення поширення на контрольовану територію коронавірусу. Відтак обов’язкова температурна перевірка буде проводитись у всіх контрольних пунктах в’їзду-виїзду в районі операції Об’єднаних сил. Прикордонники разом з медичними працівниками перевірятимуть температуру у людей, що слідують з тимчасово окупованої території України», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за результатами температурного скринінгу громадяни, що недужають, будуть направлятись до установ охорони здоров’я.

У штабі ООС нагадали, що в Україні наразі жодного лабораторно підтвердженого випадку коронавірусу COVID-19 не зафіксовано.

«Командування Об’єднаних сил просить громадян з розумінням поставитися до заходів, що запроваджені у контрольних пунктах. Прикордонники забезпечуватимуть швидкий та безпечний перетин лінії розмежування для усіх учасників руху», – заявили у штабі.

Нагадаємо:

  • Для недопущення можливого розповсюдження коронавірусу в Україні на КПВВ, розташованих на лінії розмежування на Донбасі і на адмінкордоні з Кримом, медики разом з прикордонниками будуть проводити температурний скринінг усіх громадян, які прямують з окупованих територій, так само, як будуть перевіряти в контрольних пунктах на державному кордоні громадян, які прибувають в Україну з інших країн.