Прокуратура і поліція АРК повідомили про підозру члену «Самооборони Криму» Анатолію Долгію

Новини
Учасники проросійського мітингу біля Верховної Ради АРК 26 лютого 2014 року Фото: investigator.org.ua

Прокуратура АРК і кримський главк Нацполіції повідомили про підозру в участі у незаконному збройному формування члену так званої «Самооборони Криму» Анатолію Долгію, який 26 лютого 2014 року разом з «кримським козачим отаманом» Сергієм Юрченко брав участь у розгоні та затриманні проукраїнських учасників мітингу біля Верховної Ради АРК у Сімферополі, а також у захопленні будівлі кримського парламенту. Вони оголошені в розшук.

Про це повідомляє прокуратура автономії.

«Під час мітингу на підтримку територіальної цілісності України 26 лютого 2014 року, підозрювані разом з іншими «самооборонівцями» брали участь у розгоні та затриманні проукраїнських активістів, а також захопленні будівлі Верховної Ради АР Крим», – йдеться у повідомленні.

Мова йде про «отамана кримського регіонального відділення союзу козаків-воїнів Росії та зарубіжжя» Сергія Юрченка, який очолював підрозділ «козаків», що увійшов до складу незаконного збройного формування «Самооборона Криму», а також про члена «Самооборони Криму Анатолія Долгія.

За інформацією відомства, їм повідомлено про підозру за ч.2 ст.260 Кримінального кодексу України (створення та участь у діяльності непередбачених законом збройних формувань).

На даний час, підозрюваних оголошено в розшук, вживаються заходи для встановлення їх місцеперебування.

Нагадаємо:

  • ГУ Нацполіції в АР Крим спільно з прокуратурою автономії повідомили про підозру отаману кримського регіонального відділення союзу козаків-воїнів Росії та зарубіжжя Сергію Юрченку в провадженні за фактом створення в АР Крим непередбачених законом збройних формувань.