У Криму через коронавірус на карантині знаходяться 50 осіб

Новини

Всього під медичним наглядом на нову коронавірусну інфекцію в Криму і Севастополі перебувають 50 осіб, які прибули з Китаю.

Про це повідомили в Роспотребнадзоре.

Також у відомстві зазначили, що звернулися з позовом до суду, який прийняв рішення про примусову госпіталізацію в інфекційний стаціонар для завершення обстеження  пацієнтки з підозрою на коронавірус в Севастополі, яка втекла.

«Виконавчий лист за рішенням суду перебуває у Федеральній службі судових приставів в місті Севастополі, госпіталізація необхідна для завершення лабораторних досліджень на нову коронавірусну інфекцію 2019 nCoV», – сказано в повідомленні.

У Севастополі оголосили в розшук жінку, яка втекла з інфекційної лікарні, де вона перебувала на карантині для обстеження на коронавірус. За інформацією медиків, у пацієнтки не було лабораторного підтвердження діагнозу «коронавірус», але вона «повинна була пройти весь комплекс заходів і провести необхідну кількість лабораторних досліджень».

Невідомим раніше коронавірусом COVID 2019 почали хворіти з грудня 2019 року. Через два місяці вірус почав швидко поширюватися в Європі. Станом на ранок 29 лютого від коронавіруса померли 2920 осіб, випадків одужання зафіксовано 39445.

Нагадаємо:

  • Для недопущення можливого розповсюдження коронавірусу в Україні на КПВВ, розташованих на лінії розмежування на Донбасі і на адмінкордоні з Кримом, медики разом з прикордонниками будуть проводити температурний скринінг усіх громадян, які прямують з окупованих територій, так само, як будуть перевіряти в контрольних пунктах на державному кордоні громадян, які прибувають в Україну з інших країн.