Понад 40 осіб померли на КПВВ на Донбасі за 2019 рік

Новини
КПВВ «Станиця Луганська», Луганська область Фото: dpsu.gov.ua

В Міністерстві у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України повідомили, що під час перетину лінії розмежування через КПВВ в 2019 році померло понад 40 осіб. Більшість із них були особами похилого віку. У 2018 році – понад 50 осіб.

«Питання забезпечення якісної медичної допомоги та доступу до медичних послуг на лінії розмежування є одним з головних пріоритетів діяльності уряду України. Завдання – забезпечити доступ до якісної медицини відповідно до нормативів реагування. Питання медичного транспорту порушувалося під час усіх відвідувань КПВВ», – розповів радник міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Артем Саліхов, пише Інтерфакс-Україна.

Зараз на пунктах пропуску чергують автомобілі швидкої медичної допомоги.

  • Вже з початку 2020 року зафіксовано кілька смертей на КПВВ «Станиця Луганська», тому на них необхідно організувати надання екстреної медичної допомоги, заявила раніше координаторка з адвокації Благодійного фонду «Право на захист» Дарина Толкач в ефірі «UA: Українське радіо «Голос Донбасу».
  • Міжвідомча робоча група розробить єдиний стандарт облаштування, утримання та функціонування КПВВ з тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму, який, зокрема, передбачатиме надання на них екстреної медичної допомоги та дотримання там належних санітарних умов.