Зеленський назвав питання Криму найскладнішим в переговорах

Новини
Президенти України і РФ Володимир Зеленський і Володимир Путін Фото: president.gov.ua

Українська сторона в Мінську передала список з понад 200 прізвищ для майбутнього взаємного звільнення утримуваних осіб. Також триває обговорення з РФ питання прав кримських татар, які знаходяться на території окупованого Криму.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю турецькому телевізійному каналу «ТРТ», повідомила прес-служба Офісу президента.

Зеленський підкреслив, що найскладнішим в переговорах залишається питання Криму, але без нього говорити про територіальну цілісність України неможливо.

«Коли я брав участь в нормандської зустрічі, я піднімав це питання, але все говорили про Донбас, про те, як зупинити війну на Донбасі. Криму там не було, ні в одній домовленості не було. Крим для нас – стратегічне питання. Ми не можемо говорити про територіальну цілісність України, не обговорюючи питання Криму», – розповів президент.

  • Президент України Володимир Зеленський підписав указ про проголошення 26 лютого Днем спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, який буде відзначатись щорічно.