З 7 березня вводяться обмеження на перетин КПВВ через випадки захворювання на окупованому Донбасі – штаб ООС

Новини
Фото: Facebook Операція об'єднаних сил

З 7 березня вводяться тимчасові обмеження на перетин контрольних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ) через поширення на окупованому Донбасі випадків захворювання на гострі респіраторні захворювання, збудником яких, ймовірно, є коронавірус. У разі виявлення ознак захворювання на коронавірусну інфекцію в жителів тимчасово окупованих територій, їх НЕ БУДУТЬ пропускати через лінію розмежування.

Про це 6 березня повідомляє штаб Операції об’єднаних сил (ООС)

«У зв’язку з поширенням на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей випадків захворювання на гострі респіраторні захворювання, збудником яких, ймовірно, є коронавірус, за наказом Командувача об’єднаних сил на контрольних пунктах в’їзду-виїзду з тимчасово окупованих територій з 07:00 07 березня 2020 року вводяться тимчасові обмеження щодо перетину КПВВ», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, усі особи, які перетинатимуть лінію розмежування через КПВВ, будуть проходити процедуру огляду та температурного сканування і, в разі виявлення ознак, схожих на симптоми ураження коронавірусною інфекцією, до них «будуть застосовані обмежувальні заходи, що спрямовані на захист їх здоров‘я та недопущення занесення коронавірусу на територію України».

При цьому, громадян України, які мають реєстрацію на підконтрольній уряду України території, у разі підозри на ураження коронавірусною інфекцією, будуть доставляти до визначеного спеціалізованого лікувального закладу. Для цього на кожному КПВВ чергує обладнана машина швидкої допомоги з підготовленим медичним персоналом.

«У разі виявлення ознак, схожих на ураження коронавірусною інфекцією в осіб, які слідують з тимчасово окупованих територій та не мають реєстрації на підконтрольній уряду України території, таким особам не буде наданий дозвіл на прохід (проїзд) через КПВВ», – наголосили в штабі ООС.

У зв’язку з цим командування Об’єднаних сил закликає громадян, які проживають на підконтрольній уряду України території, без крайньої потреби не відвідувати тимчасово окуповані території Донецької та Луганської області.

«Повідомляємо, що в разі погіршення епідеміологічної ситуації на тимчасово окупованих територіях російсько-окупаційні адміністрації не зможуть взяти ситуацію під контроль через гостру нестачу кваліфікованого медичного персоналу та спеціалізованого обладнання і медикаментів», – заявили у штабі ООС.

Нагадаємо:

  • З кінця лютого 2020 року для недопущення поширення коронавірусу українські прикордонники посилили заходи контролю у контрольних пунктах в’їзду-виїзду (КПВВ) на Донбасі. У всіх громадян, які слідують з окупованої території через лінію розмежування, перевіряють температуру тіла.