Прикордонники заборонили в’їзд до України двом бізнесменам з РФ, які незаконно відвідували Крим

Новини
Фото: dpsu.gov.ua

Українські прикордонники заборонили на три роки в’їзд до України двом бізнесменам з РФ – чоловіку та жінці, які незаконно відвідували територію окупованого Криму через закриті Україною пункти пропуску. Росіяни, які прибули в аеропорт «Київ» (Жуляни)з Варшави, планували отримати американські візи в посольстві США в Києві.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

«Під час перевірки документів в пасажирів рейсу з Варшави прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» виявили двох росіян, які незаконно відвідували ТОТ АР Крим, адже потрапили туди через закриті пункти пропуску. Іноземці також повідомили, що вони підприємці, а метою їх приїзду в нашу країну є оформлення американських віз. Варто зазначити, що в Україні росіяни певно очікували на більш швидку процедуру отримання візи до США ніж в себе дома», – розповіли у відомстві.

Як зазначили у Держприкордонслужбі, через порушення правил в’їзду/виїзду на тимчасово окуповану територію України російським бізнесменам заборонено візит до нашої країни терміном на три роки.

Нагадаємо:

  • Українські прикордонники в аеропорту «Жуляни» не пропустили через український кордон громадянина РФ, члена партії «Единая Россия», який, як з’ясувалося, має медаль «За возвращение Крыма». Росіянину, який є гендиректором ливарно-механічного заводу в РФ і прибув до України у бізнес-справах, на три роки заборонили в’їзд на українську територію.