Кабмін на три тижні обмежив масові заходи і ввів карантин в навчальних закладах

Новини
Фото: Facebook Операція об'єднаних сил

Кабмін України затвердив низку заходів, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення поширення COVID-19 в країні. Зокрема пропонується на три тижні обмежити проведення масових заходів та ввести карантин у навчальних закладах.

Відповідне рішення було ухвалене 11 березня на засіданні КМУ, повідомляє урядовий портал.

«Кабінетом Міністрів України вирішено ввести обмеження на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також заплановано введення карантину в навчальних закладах строком на три тижні», – йдеться у повідомленні.

Також Кабмін прийняв рішення виділити 100 млн грн на першочергову закупівлю засобів індивідуального захисту для поточних потреб міністерств, відомств та служб, а також для поповнення держрезерву. Одночасно, задля виконання цього рішення до 1 червня уряд заборонив експорт товарів протиепідеміологічного призначення, щоб гарантувати забезпечення необхідними засобами захисту населення.

Серед іншого, ухвалено рішення закупити інфрачервоне обладнання для проведення скринінгу на відстані в Міжнародному аеропорту «Бориспіль».

Як повідомляє міністерство охорони здоров’я України, станом на ранок 11 березня в Україні зареєстровано 1 лабораторно підтверджений випадок COVID-19.

Загалом за весь період Центр громадського здоров’я України отримав 43 підозри про захворювання на COVID-19. Наразі один зразок ще перебуває на стадії дослідження, 41 зразок отримав негативний результат, тобто коронавірус не виявлено.

Нагадаємо:

  • На початку березня в Україні зафіксований перший випадок захворювання коронавірусом. Він діагностований у жителя Чернівців, який повернувся з відпочинку в Італії. Чоловік відчув нездужання 28 лютого, зараження підтвердили в Міністерстві охорони здоров’я 2 березня.
  • Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко не виключив можливості поширення коронавіруса COVID-2019 на території країни.
  • 5 березня Віктор Ляшко заявив, що в Україні будуть вводитися протиепідемічні заходи у зв’язку з поширенням коронавірусу. Зокрема, на час можуть заборонити масові заходи і закрити навчальні заклади.