В Україні зафіксований перший випадок коронавірусу: у Чернівцях

Життя

Мешканець Черновців, який повернувся з відпочинку в Італії, захворів на коронавірус. Це перший зафіксований випадок захворювання в Україні. Чоловік відчув нездужання 28 лютого, зараження підтвердили в Міністерстві охорони здоров’я 2 березня.

Про це заявив заступник глави МОЗ та головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Повідомляється, що хворий контактував з малою кількістю людей.

«Ніяких екстремальних або надзвичайних подій не сталося. Ми працюємо в звичайному штатному режимі. Ми перебуваємо в тій же фазі розвитку епідемії, коли ми говоримо, що у нас реєструють поодинокі випадки коронавирусной інфекції», – додав Ляшко.

Невідомим раніше коронавірусом COVID 2019 почали хворіти з грудня 2019 року. Через два місяці вірус почав швидко поширюватися в Європі. Станом на ранок 29 лютого від коронавіруса померли 2920 осіб, випадків одужання зафіксовано 39445.

Нагадаємо:

  • Для недопущення можливого розповсюдження коронавірусу в Україні на КПВВ, розташованих на лінії розмежування на Донбасі і на адмінкордоні з Кримом, медики разом з прикордонниками будуть проводити температурний скринінг усіх громадян, які прямують з окупованих територій, так само, як будуть перевіряти в контрольних пунктах на державному кордоні громадян, які прибувають в Україну з інших країн.