Як українцям повернутися з-за кордону в період карантину: поради Зеленського

Новини

Президент Володимир Зеленський пояснив співгромадянам, котрі наразі перебувають поза межами країни, як вони зможуть повернутися додому. Президент закликав таких осіб реєструватись у системі «Друг». Це допоможе дипломатам та спростить формування списків громадян, які мають терміново повернутися додому.

Про це йдеться у відеозверненні Зеленського.

Зеленський зазначив, що ті, кому не вдасться зареєструватися, мають звернутися до українського посольства чи консульства на території країни перебування. Це можна зробити електронною поштою або ж за телефоном гарячої лінії.

На 18 березня попередньо заплановано 40 рейсів, які повернуть українців з-за кордону.

«Наші посли та консули працюють цілодобово. Для вирішення ваших проблем МЗС та міністерство інфраструктури України максимально мобілізовані. Учора 125 рейсів повернули додому 23 тисячі українців. Сьогодні 50 рейсів та 10 тисяч українців. На завтра попередньо заплановано ще 40 рейсів», – каже Зеленський.

Він додав, що українців приймають аеропорти Києва, Дніпра, Одеси, Запоріжжя, Харкова та Львова. Вже повернулися літаки з Азербайджану, Вірменії, Грузії, Єгипту, Ізраїля, Іспанії, Катару, Молдови, ОАЕ, Таїланду та Туреччини.

  • Станом на 20:00 17 березня в Україні лабораторно підтверджено 14 випадків COVID-19, з них 2 летальних, пише МОЗ.
  • За результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України отримано 14 позитивних результатів на COVID-19: Чернівецька (10), Житомирська (1), Київська (1) області та м. Київ (2).
  • Із виявлених 17 березня:
  • ▫Київська обл. (1) – 44-річний чоловік, що був закордоном;
    ▫Чернівецька (6) – 33-річна жінка (летальний), особи віком 31, 10, 18 років, двоє дітей віком рік і десять місяців та шість місяців.
  • Усі з них є контактними особами раніше підтвердженого випадку.