Близько 600 жителів ОРДЛО звернулися до лікарів з симптомами ГРВІ – Денісова

Новини

За минулий тиждень близько 600 жителів, які мешкають на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, звернулися до лікарів з симптомами ГРВІ в медзаклади.

Про це пише омбудсмен України Людмила Денісова з посиланням на ГО «Восточная правозащитная группа».

«Крім того, з підозрою на пневмонію – 91 людина. На жаль, аналогічна інформація стосовно захворюваності на тимчасово окупованій території Криму відсутня. Через те, що на тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей відсутні тести на визначення COVID-19 лікарі не мають змоги встановити етіологію пневмонії. Звертаюся до міжнародних гуманітарних організацій, які мають доступ до вказаних територій звернути увагу на ситуацію, що склалася, а також сприяти у максимальному забезпеченні тестами на визначення COVID-19, медичними препаратами, та засобами особистого захисту цивільного населення, а також провести інформаційну компанцію щодо недопущення поширення коронавірусу. Закликаю наших співгромадян, які проживають на тимчасово окупованих територіях Криму, Донецької та Луганської областей, бути уважними до свого здоров’я — при перших симптомах ГРВІ звертатися до лікаря та не займатися самолікуванням», – пише вона.

  • Станом на ранок 18 березня 2020 року в Україні було лабораторно підтверджено 14 випадків COVID-19, з них 2 летальних.
  • Протягом дня 17 березня до Центру громадського здоров’я надійшла 41 підозра на COVID-19 (Вінницька, 3, Дніпропетровська 5, Донецька 3, Закарпатська 3, Івано- Франківська 3, Київ 14, Миколаївська 1, Рівненська 2, Сумська 2, Тернопільська 2, Херсонська 1, Черкаська 1, Чернівецька 1). Всього з початку 2020 року надійшло 181 повідомлення про підозру на COVID-19, 14 випадків підтверджено лабораторно, Чернівецька область – 10 (1 летальний), Київська область – 3, Житомирська 1 (1 летальний).
  • До вірусологічної референс-лабораторії 17 березня було доставлено 25 зразків, протестовано – 34 зразки, отримано 7 позитивних (Чернівецька область 6, Київська область 1) на COVID-19, решта мазків в роботі.