Як можна перетнути лінію розмежування на Донбасі в період карантину

Новини
КПВВ «Станиця Луганська», Луганська область Фото: dpsu.gov.ua

На тимчасово окуповану територію України або на контрольовану територію можна потрапити лише за наявності реєстрації місця проживання на такій території та після відповідного температурного скринінгу і огляду медичним працівником. Але якщо у громадян виникають різні критично важливі життєві обставини, які зумовлюють необхідність перетинання лінії розмежування, рішення про пропуск через лінію розмежування приймає виключно Командувач об’єднаних сил індивідуально у кожній ситуації.

Про це пише Державна прикордонна служба.

Громадянам радять у цей період утриматися від перетинання лінії розмежування та без особливих потреб не зловживати винятковими ситуаціями, так як на всіх КПВВ в районі операції Об’єднаних сил діють тимчасові обмеження щодо перетинання лінії розмежування у зв’язку з недопущенням поширення коронавірусної інфекції.

За минулу добу пасажиропотік на українському кордоні впав більше ніж втричі. Ситуація залишається стабільною і контрольованою, однак громадянам варто звернути увагу на обмеження, які ввела Україна і вводять сусідні країни. Загалом державний кордон вчора в обидва боки перетнуло трошки більше 45 тисяч осіб.

  • Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і тимчасово переміщених осіб України повідомило, що до 3 квітня 2020 року тимчасово обмежений пропуск через контрольні пункти в’їзду/виїзду на адміністративному кордоні окупованого Криму з Херсонською областю. Тимчасові обмеження стосуються всіх, крім громадян України та членів їх сімей, осіб з метою забезпечення захисту національних інтересів чи в зв’язку з виконанням міжнародних зобов’язань, а також представників дипломатичних установ і гуманітарних місій, які виїжджають з Криму і Севастополя.
  • Українські правозахисні організації вважають небезпечним рішення про обмеження перетину адміністративного кордону між Кримом і Херсонською областю. На думку правозахисників, обмеження суперечать політиці реінтеграції. Правозахисники зазначили, що розуміють всю необхідність прийняття карантинних заходів, тому закликали органи влади максимально проінформувати громадян, які мають намір перетинати адміністративний кордон.