Бердянський порт розглядають як потенційну базу ВМС – глава Міноборони Таран

Новини

Міністр оборони Андрій Таран заявив, що Бердянський порт і надалі розглядають як потенційну базу Військово-морських сил ЗСУ.

«Міністр оборони України Андрій Таран зазначив, що Бердянський порт і надалі розглядається як потенційне місце для розміщення бази ВМС, перспективи створення якої розглядаються вже тривалий час. Її головним завданням має стати гарантія безпеки міста та регіону. Разом з тим, військова база не заважатиме роботі торгового порту та не зменшить його потужностей», – повідомили у пресслужбі Міноборони.

Бердянський порт Таран відвідав разом із начальником Генштаба Русланом Хомчаком та командувачем ВМС ЗСУ адміралом Ігорем Воронченком. Заступник начальника Бердянської філії ДП «Адміністрація морських портів України» Віталій Бур’ян та керівник ДП «Бердянський морський торговельний порт» Олександр Трощенков розповіли керівництво Міноборони і Генштабу про основні напрямки діяльності державного портового оператора та його потужності. Також вони поінформували про налагодження ефективної співпраці співробітників портів та військових.

Сторони також обговорили питання безпеки в Азово-Чорноморському регіоні, зокрема, розміщення у Бердянську бази Військово-Морських Сил ЗС України.

У лютому Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру керівнику адміністрації Бердянського морпорту у зловживанні службовим становищем та затримали його. У НАБУ повідомили про те, що неправомірні дії чиновника завдали порту збитків на суму понад 2 мільйонів гривень. Також детективи НАБУ затримали заступника начальника Бердянської філії ДП АМПУ, інженера Бердянської філії ДП АМПУ, екскерівника комерційної компанії.

  • Україна має розрахований на середньострокову перспективу план відновлення і посилення берегової оборони в Чорному і Азовському морях, який чітко реалізує разом з партнерами з США, Британії і НАТО. Порівняно з кількістю сил і засобів, які російська сторона перевела на територію окупованого Криму і сконцентрувала навколо Керченської протоки, в Азовському морі, сили нерівні.