Затриманий агент спецслужб РФ, який намагався передати секретну інформацію у сфері кораблебудування – СБУ

Новини

Контррозвідка Служби безпеки України викрила і блокувала спробу незаконної передачі російським спецслужбам секретної інформації про технічні розробки суднобудівної галузі.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Миколаївської області ініціативно встановив контакт з представниками ФСБ РФ для передачі секретних даних за гроші. За завданням кураторів агент збирав таємну інформацію про діяльність одного з провідних підприємств кораблебудування, зокрема про його технічні розробки», – йдеться в повідомленні.

 

Зазначається, що співробітники СБУ задокументували контакти фігуранта з представниками спецслужб РФ і затримали на спробі передачі даних електронним шляхом.

Вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу.

  • Служба безпеки України блокувала у районі проведення операції Об’єднаних сил діяльність організованого угруповання, яке спеціалізувалося на незаконному збуті вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки. За попередніми даними слідства, учасники групи, до складу якої входило 5 мешканців Донецької області, займалися нелегальною реалізацією засобів ураження. Своїх клієнтів вони підшукували через особисті зв’язки у кримінальних колах.