Змінились графіки роботи ЦНАПів на адмінкордоні з Кримом

Новини
Фото IPC-Херсон

Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП) на КПВВ “Каланчак” та “Чонгар” змінюють графік своєї роботи на період карантину в Україні.

Про це інформує Херсонська обласна державна адміністрація, повідомляє медіа-центр IPC-Херсон.

ЦНАП на КПВВ «Чонгар», який є віддаленим робочим місцем ЦНАПу Новотроїцької селищної ради, тимчасово припиняє свою роботу з 23 березня 2020 року по 03 квітня 2020 року – відповідно до протоколу засідання Новотроїцької селищної комісії з питань ТЕБ і НС «Про невідкладні заходи щодо запобігання поширенню короновірусу COVID-19» від 18 березня 2020 року № 5.

ЦНАП на КПВВ «Каланчак», який є віддаленим робочим місцем ЦНАПу Чаплинської ОТГ, тимчасово, на час введення карантину, працює за новим графіком, а саме: Понеділок та Середа: з 9.00 до 16.00 (без перерви на обід) – відповідно до рішення Чаплинської селищної ради від 18 березня 2020 року № 76/Р «Про встановлення графіку роботи на ВРМ відділу «Центр надання адміністративних послуг» Чаплинської селищної ради Херсонської області, що знаходиться в сервісній зоні КПВВ «Каланчак».

Наразі офіційних підтвержень про хворих на коронавірус в Херсоні та Херсонській області немає.

Пасажиропотік через адміністративний кордон з окупованим Кримом скоротився в п’ять разів після введення обмежень через загрозу поширення коронавірусної інфекції.

У Представництві Президента України в АРК пообіцяли допомогти громадянам, які не можуть потрапити в окупований Крим після введення обмежень на перетин адмінкордоні з окупованим Кримом і Херсонською областю через поширення коронавируса.

  • Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і тимчасово переміщених осіб України повідомило, що до 3 квітня 2020 року тимчасово обмежений пропуск через контрольні пункти в’їзду/виїзду на адміністративному кордоні окупованого Криму з Херсонською областю. Тимчасові обмеження стосуються всіх, крім громадян України та членів їх сімей, осіб з метою забезпечення захисту національних інтересів чи в зв’язку з виконанням міжнародних зобов’язань, а також представників дипломатичних установ і гуманітарних місій, які виїжджають з Криму і Севастополя.
  • Українські правозахисні організації вважають небезпечним рішення про обмеження перетину адміністративного кордону між Кримом і Херсонською областю. На думку правозахисників, обмеження суперечать політиці реінтеграції. Правозахисники зазначили, що розуміють всю необхідність прийняття карантинних заходів, тому закликали органи влади максимально проінформувати громадян, які мають намір перетинати адміністративний кордон.