Тестів для визначення COVID-19 на Херсонщині досі немає

Новини

Попри обіцянки влади, тести на коронавірус до Херсонської області досі не надійшли. Інші області також потерпають від нестачі даних тестів. Аналізи продовжують відправлятися до Києва.

Про це під час брифінгу заявив голова Херсонської обласної адміністрації Юрій Гусєв, пише медіа-центр IPC-Херсон.

“Тести на коронавірус в нашому місті вже будуть найближчим часом. Зараз український літак прямує до Китаю, щоб отримати швидкі тести та інше медичне обладнання для потреб усіх регіонів України”, – зазначив Гусєв.

Питання про наявність експрес тестів на коронавірус в області виникло ще на початку тижня. Обласне керівництво обіцяло, що на Херсонщині ці тести з’являться 16 — 17 березня, та ці терміни постійно змінювались.

  • Станом на 10:00 20 березня в Україні 26 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 3 летальні. Коронавірусна хвороба зафіксована: Чернівецька область – 15 випадків (1 летальний), Житомирська область – 2 випадки (1 летальний), Київська область – 2 випадки, Донецька область – 1 випадок, Дніпропетровська область – 2 випадки, Івано-Франківська область – 1 випадок (летальний), м. Київ – 3 випадки Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями.
  • Упродовж 19 березня до Центру громадського здоров’я надійшло 56 підозр на COVID-19. Всього з початку 2020 року надійшло 316 повідомлень про підозру на COVID-19. Станом на ранок 20 березня 2020 року у світі зареєстровано 244 523 випадки захворювання COVID-19, з них 10 030 закінчились смертю, водночас 86 031 особа одужала; за межами Китаю зафіксовано 163 324 випадки.
  • МОЗ закликає: при перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю. Залишайтеся вдома! Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування.