Громадян на час карантину не штрафуватимуть за несвоєчасне оформлення ID-карти або вклеювання фото в паспорт – ДМС

Новини
Фото: Facebook Державна міграційна служба України

Державна міграційна служба (ДМС) України відзначає, що в період дії карантину не буде застосовувати штрафні санкції за несвоєчасне звернення громадян в підрозділи ДМС для оформлення ID-карти або вклеювання фото в паспорт.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

«Міграційна служба робить усе можливе, аби громадяни на період проведення в Україні карантинних заходів утрималися від відвідування підрозділів ДМС та мали можливість вирішити свої питання дистанційно. Відтак, під час карантину до суб’єктів звернення не застосовуватимуться жодні штрафи у зв’язку з несвоєчасним зверненням для оформлення паспорта громадянина України у формі картки (ID-картки), несвоєчасним вклеюванням фотокарток до паспорта громадянина України у формі книжечки по досягненню особою відповідного віку або порушенням міграційного законодавства іноземцями та особами без громадянства, які на законних підставах перебувають в Україні», – йдеться в повідомленні.

Також ГМС припиняє онлайн-запис в електронну чергу для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

«При цьому запис в електронну чергу на оформлення паспорта громадянина України працюватиме, але обслуговування суб’єктів звернення буде здійснюватися лише у виключних випадках та тільки у визначених підрозділах ДМС за попередньо встановленим для кожного з них графіком обслуговування», – вказали у відомстві.

У той же час особи, які вже здійснили передоплату адміністративних послуг, будуть мати можливість скористатися оплаченою квитанцією після закінчення карантину.

При цьому міграційна служба нагадує, що в цей період до ГМС можна звернутися дистанційно:

– з допомогою сервісу ДМС «Приймальня електронних звернень громадян» – (офіційну відповідь обов’язково буде надано у строки, передбачені Законом України «Про звернення громадян»);
– звернувшись у коментарях під дописами на офіційній Facebook-сторінці ДМС України;
– зателефонувавши на телефонну лінію ДМС за номерами телефонів (050) 138-29-11, (096) 915-00-28 або на «гарячі лінії» обласних управлінь ДМС – всі актуальні контакти вказано на офіційному веб-сайті за лінком: https://bit.ly/2UbkskF

Якщо ж причина звернення невідкладна і вимагає обов’язкового відвідування підрозділи ДМС, у відомстві просять дотримуватись рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України щодо зменшення впливу і передачі ГРВІ.

Також в міграційній службі рекомендують громадянам стежити за оновленнями на офіційному сайті ДМС (https://dmsu.gov.ua/news/dms.html) і офіційній сторінці ДМС в соцмережі Facebook, де буде оперативно розміщуватися інформація про поточну ситуацію і всі зміни в діяльності ДМС під час карантинних заходів.