В Україні на 30 днів запроваджений режим надзвичайної ситуації через коронавірус – Шмигаль

Новини
Засідання Кабінету міністрів України Фото: kmu.gov.ua

Кабінет міністрів запровадив на 30 днів режим надзвичайної ситуації по всій території України для протидії розповсюдженню коронавірусу COVID-19. Всі карантинні обмеження продовжені до 24 квітня.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 25 березня, повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму Tellegram-каналі.

«Режим надзвичайної ситуації запроваджений по всій території України на 30 днів. Таке рішення щойно ухвалили на засіданні Кабінету Міністрів», – написав Шмигаль.

Крім того, додав він, у режим надзвичайної ситуації переведена Єдина державна система цивільного захисту. Відповідно, всі карантинні обмеження також подовжені на 30 днів до 24 квітня.

«Уряд діє за визначеним планом боротьби з поширенням коронавірусної інфекції. І сьогоднішнє рішення обумовлене тим, що випадки захворювання на COVID-19 вже виявлені в 13 областях та місті Києві», – наголосив прем’єр-міністр.

Крім того, зазначив він, додатково до цього рішення Кабмін постановив:

– належним чином облаштувати КПП в зонах надзвичайної ситуації з обов’язковим санітарним оглядом громадян та пропуском лише після медичного огляду осіб та дезінфекції транспортних засобів;
– залучити до роботи на цих пунктах працівників та технічні засоби МОЗ, Нацполіції, Нацгвардії, ДСНС, Держпродспоживслужби;
– усі приміщення, дороги та тротуари мають проходити ретельну дезінфекцію;
– надавати допомогу малозахищеним верствам населення із залученням працівників соціальних служб, громадських і волонтерських організацій до надання допомоги.

Як повідомляє урядовий портал, заступника міністра охорони здоров’я, головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка призначено керівником робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня.

Нагадаємо:

  • 11 березня Кабмін України затвердив низку заходів, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення поширення COVID-19 в країні. Зокрема пропонується на три тижні обмежити проведення масових заходів та ввести карантин у навчальних закладах.
  • В Україні станом на ранок 25 березня зафіксовано 113 випадків коронавірусної хвороби COVID-19. За минулу добу виявлено 29 випадків, 13 з них у Чернівецькій області.
  • 25 березня від коронавірусу помер мешканець Тернопільської області. Це вже четвертий українець в нашій країні, причиною смерті якого стала коронавірусна інфекція COVID-19.