Глава МОЗ повідомив поліцію про розтрату коштів, які міністерство ще не виділило – Арсен Жумаділов

Новини

Повідомлення міністра охорони здоров’я Іллі Ємця до Нацполіції про розтрату коштів в очолюваному Арсеном Жумаділовим державному підприємстві «Медичні закупівлі України» стосується програм, на які МОЗ ще не виділило коштів.

Про це повідомив на своїй сторінці у соцмережі Facebook генеральний директор ДП МЗУ Арсен Жумаділов. 

За словами Арсена Жумаділова, стали відомі деталі кримінального провадження, у якому його викликають на допит. 

«З запиту Національної поліції зрозуміло, що слідчі хочуть перевірити отримання та використання бюджетних коштів за програмами 1040 і 1400. Річ у тім, що це саме ті програми централізованих закупівель за кошти державного бюджету, які НЕ ЗАПУСКАЮТЬСЯ.

Причиною тому є те, що скоро буде місяць як відсутній рух необхідних рішень МОЗу», – пише Жумаділов.

Гендиректор МЗУ називає «дуже невдалою ідеєю» спробу переслідувати його за розтрату коштів, які до ДП не дійшли.

Також Жумаділов повідомив, що допит, на який його викликали представники Нацполіції, не відбувся через помилки в оформленні повістки. він звернувся зі скаргою на незаконні дії представників Нацполіції й отримав новий виклик на допит, який не містить очевидних помилок.

Нагадаємо: 

  • 23 березня 2020 року поліція викликала на допит у справі про розтрату коштів керівника державного підприємства «Медичні закупівлі України» Арсена Жумаділова.
  • Арсен Жумаділов в публікації на Facebook звинуватив міністра охорони здоров’я Іллю Ємця в блокуванні запуску централізованих закупівель медичних препаратів і у вимогах призначити заступником гендиректора МЗУ людини з кримінальним минулим. Жумаділов повідомив, що звернувся до Державного бюро розслідувань із заявою про вчинення міністром кримінального правопорушення.