У Криму виявлено перший контактний випадок зараження COVID-19, загальна кількість досягла 15

Новини
Фото: Владимир Гердо/ТАСС

В окупованому Криму 28 березня підтверджений ще один випадок коронавірусной інфекції. Це перший випадок, коли кримчанин заразився вже на півострові. Таким чином загальна кількість виявлених випадків захворювання COVID-19 у Криму досягла вже 15.

Про виявлення нового випадку коронавірусу повідомив так званий «глава Криму» Сергій Аксьонов на своїй сторінці в Facebook.

«У Республіці Крим підтверджений новий випадок коронавірусної інфекції. Встановлено, що дана особа контактувало з прибулим з неблагополучної країни щодо нової коронавірусної інфекції, який, в свою чергу, не дотримувався режим самоізоляції», – написав Аксьонов.

За його словами, було визначено коло контактних осіб зараженого кримчанина. Особи з числа його близьких контактів госпіталізовані в інфекційні відділення, особи з числа віддалених контактів – знаходяться під медичним наглядом за місцем проживання на ізоляції.

Нагадаємо:

  • 21 березня в окупованому Криму підтвердили перший випадок захворювання коронавірусом: хворий при перетині адмінкордону з півостровом і Херсонською областю не повідомив інформацію про перебування у Франції.
  • 27 березня в Криму було підтверджено ще сім випадків коронавурусної інфекції. Таким чином загальна кількість виявлених випадків захворювання COVID-19 на півострові досягла 14.
  • 27 березня в окупованому Севастополі підтверджено п’ять випадків захворювання коронавірусною інфекцією COVID-19.
  • 27 березня в Криму для протидії поширення коронавірусу ввели обмежувальні заходи. Санаторії, пансіонати і будинки відпочинку не будуть приймати відпочивальників з 28 березня до 1 червня. Проведення масових заходів забороняється.