У Криму завели першу кримінальну справу за недотримання карантину

Новини
Фото: РИА Новости / Виталий Белоусов

В окупованому Криму щодо місцевого жителя, зараженого коронавірусом, порушено першу кримінальну справу за порушення режиму самоізоляції.

Про це в ході засідання оперативного штабу з питання запобігання поширенню коронавирусной інфекції повідомив «заступник начальника МВС РФ по Криму» Олександр Смаглін, пише Кримінформ.

«Вчора вже кримінальна справа порушена стосовно особи, яка не дотримувалась вимоги щодо самоізоляції і заразила людину. Кримінальну справу порушено, всі матеріали зібрані», – сказав Смаглін.

Станом на 30 березня в Криму під медичним наглядом знаходяться 2801 осіб, в стаціонарах – 62 людини, в обсерваторах – 10 осіб.

Нагадаємо:

  • 21 березня в окупованому Криму підтвердили перший випадок захворювання коронавірусом: хворий при перетині адмінкордону з півостровом і Херсонською областю не повідомив інформацію про перебування у Франції.
  • 27 березня в окупованому Севастополі підтверджено п’ять випадків захворювання коронавірусною інфекцією COVID-19.
  • 27 березня в Криму для протидії поширення коронавірусу ввели обмежувальні заходи. Санаторії, пансіонати і будинки відпочинку не будуть приймати відпочивальників з 28 березня до 1 червня. Проведення масових заходів забороняється. Аналогічні заходи були введені і в Севастополі.
  • 28 березня в Криму підтверджений ще один випадок коронавірусной інфекції. Це перший випадок, коли кримчанин заразився вже на півострові. Таким чином загальна кількість виявлених випадків захворювання COVID-19 у Криму досягла вже 15.