Рада проведе два позачергових засідання (трансляція)

Новини

Сьогодні Верховна Рада України проведе два позачергових засідання.

Таке рішення було прийнято на погоджувальній раді керівників фракцій і груп.

Перше засідання було скликано на 14.00. На ньому депутати мають розглянути низку законопроектів, які стосуються протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19, законопроект про криміналізацію вивезення через митний кордон країни «товарів протиепідемічного призначення», законопроект про організацію роботи Ради в період дії карантину, внести зміни до держбюджету на 2020 рік, а також звільнити двох і призначити трьох міністрів.

На засіданні погоджувальної ради спікер Дмитро Разумков запропонував провести ще одне позачергове засідання, щоб розглянути законопроект №3254. Він вносить зміни до державного бюджету України та стосується безперервного забезпечення харчування військовослужбовців. Це рішення підтримали всі присутні представники фракцій і груп погоджувальній раді.

За словами спікера, друге позачергове засідання, швидше за все, почнеться о 14.30, після закінчення першого засідання.

«Або раніше, якщо ми закінчимо попереднє позачергове засідання», – сказав він.

29 березня президент України Володимир Зеленський закликав нардепів підтримати 30 березня проекти рішень, які стосуються функціонування української економіки в умовах поширення коронавірусної інфекції.

Нагадаємо:

  • 22 березня 2020 року спікер парламенту Дмитро Разумков повідомив, що Верховна Рада готується до позачергового засідання, депутати напрацьовують ряд законопроєктів.
  • 13 листопада 2019 року Верховна Рада у першому читанні та за основу проголосувала за проєкт закону №2178-10 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», який скасовує мораторій на продаж сільськогосподарської землі.