В СБУ заявили, що викрили топ-чиновника: передав комусь секретні документи про оборону країни

Новини

Служба безпеки повідомляє, що викрила топ-чиновника категорії «А», який переслав комусь секретні документи про дії Міноборони на сході України, в морях і Керченській протоці. 2 квітня правоохоронці провели обшуки в робочому кабінеті і за місцем проживання держслужбовця.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

«Державний службовець категорії «А», скопіював і переслав по електронній пошті, поки невстановленим особам, таємний документ. Він стосується комплексу заходів Міністерства оборони, прикордонних, правоохоронних та інших органів державної влади щодо захисту національних інтересів на півдні і сході України, в Чорному та Азовському морях і Керченській протоці», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що своїми діями чиновник завдав шкоди суверенітету, територіальної цілісності, обороноздатності і державної безпеки України.

У чиновника вилучили мобільний телефон та електронну планшет, в яких виявлено переправлений таємний документ і інші службові документи з грифом «Для службового користування».

Згідно з законом «Про державну службу», держслужбовцями категорії  «А» є:

  • керівник Апарату парламенту і його заступники;
  • керівник апарату постійно діючого допоміжного органу, створеного президентом;
  • державний секретар Кабміну і його заступники, державні секретарі міністерств;
  • керівники центральних органів виконавчої влади, які не є членами Кабміну, і їх заступники;
  • керівники апаратів КС, Верховного суду, вищих спеціалізованих судів, їх заступники, керівники секретаріатів ВСП, ВККСУ та їх заступники, голова Державної судової
  • адміністрації та його заступники;
  • керівники державної служби в інших державних органах, юрисдикція яких поширюється на всю територію України та їх заступники.

За інформацією «Української правди», Служба безпеки викрила держсекретаря Мінінфраструктури Андрія Галущака.

Посаду в міністерстві інфраструктури Галущак займає з січня 2017 року. Він державний службовець ІІІ рангу.

Крім того, чиновник нагороджений орденом «За заслуги» III ступеня.

У 2006 році Галущак був заступником директора юрдепартаменту «Нафтогазу», з 2006 по 2014 рік – радником голови правління ЗАТ «Укргаз-Енерго», в 2015-2016 рр. – заступником начальника РФ «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця», в 2016 – 2017 обіймав пост директора інвестдепартамента «Укрзалізниці».

Фото: УП

  • Контррозвідка Служби безпеки України викрила і блокувала спробу незаконної передачі російським спецслужбам секретної інформації про технічні розробки суднобудівної галузі.